Системи виявлення Web-сервісів в сервіс-орієнтованій архітектурі: проблеми і рішення - Ремарович, С.С. (Проблеми програмування, 2015)
З появою парадигми сервіс-орієнтованого обчислення і зростаючою кількістю доступних Web-сервісів в Інтернеті посилюється запит на засоби для виконання виявлення, вибору, композиції і виклику Web-сервісів. На сьогодні запропонована велика кількість підходів щодо виявлення Web-сервісів, яка обумовлена низкою задач та їх можливими рішеннями при побудові систем виявлення Web-сервісів. У цій статті проведено аналітичний огляд задач, які постають при розробці і функціонуванні таких систем, та наведені існуючі підходи до їх вирішення. Показано, що проблема виявлення Web-сервісів може бути висвітлена в дескриптивній логіці на основі «найкращого покриття».