Аналіз статистичних характеристик комунікаційної інформації в комп’ютерних мережах - Гнатушенко, В.В.; Владимирська, Н.О. (Штучний інтелект, 2015)
У статті розглядається задача аналізу статистичних характеристик комунікаційної інформації в комп'ютерних мережах на основі теорії про фрактальність трафіка. Знайдено самоподібну залежність процесів інформаційного потоку на основі експериментальних даних. Для аналізу довгострокової залежності часового ряду використовуються математичні методи з прогнозування фрактальних залежностей з використанням показника Херста. В статье рассматривается задача анализа статистических характеристик коммуникационной информации в компьютерных сетях на основе теории о фрактальности трафика. Найдено самоподобную зависимость процессов информационного потока на основе экспериментальных данных. Для анализа долгосрочной зависимости временного ряда используются математические методы по прогнозированию фрактальных зависимостей с использованием показателя Херста. The article considers the problem of analyzing the statistical characteristics of communication information in computer networks based on the theory of fractal traffic. Found self-similar dependence of the processes of information flow on the basis of experimental data. For the analysis of long-term dependence of the time series used mathematical methods to forecast fractal dependencies using Hurst.