Умови та обмеження методів інтелектуальної обробки космічних зображень для подальшого 3D моделювання - Гнатушенко, В.В.; Кавац, О.О.; Кібукевич, Ю.О. (Штучний інтелект, 2015)
Розглянуто та проаналізовано існуючі методи, способи і засоби розпізнавання космічних знімків, визначено їх особливості і недоліки з точки зору подальшого тривимірного моделювання територій забудови. На підставі результатів аналізу виявлено необхідність створення нових методів і алгоритмів виділення складних архітектурних об'єктів. Представлено математичний опис основних характерних ознак будівель та їх елементів (дахів). Reviewed and analyzed existing methods, ways and means of recognition of satellite images, defined by their features and drawbacks in terms of three-dimensional modeling of further development areas. Based on the results of the analysis revealed the need for new methods and algorithms for complex extraction of architectural objects. A mathematical description of the main characteristic features of the buildings and their elements (roof). Рассмотрены и проанализированы существующие методы, способы и средства распознавания космических снимков, определены их особенности и недостатки с точки зрения дальнейшего трехмерного моделирования территорий застройки. На основании результатов анализа выявлена необходимость создания новых методов и алгоритмов выделения сложных архитектурных объектов. Представлено математическое описание основных характерных признаков зданий и их элементов (крыш).