Система підтримки прийняття рішень для задачі наступного релізу - Любченко, В.В. (Штучний інтелект, 2015)
Розглядається задача наступного релізу у вигляді задачі оптимізації з двома цільовими функціями. Визначено два види залежностей між вимогами та спосіб їх урахування при вирішенні задачі наступного релізу. Для побудови Парето-фронту використовуються евристичні методи, розглянуті обмеження їх застосування. Розроблена структуру системи підтримки прийняття рішень для задачі наступного релізу. The next release problem is examined as the bi-objective optimization problem. Two types of dependencies between requirements are identified and their influence on the next release problem formulation is analyzed. Heuristic methods are used for construction of the Pareto-front, their constraints are described. The structure of decision support systems for the next release problem is proposed. Рассматривается задача следующего релиза в виде задачи оптимизации с двумя целевыми функциями. Определены два вида зависимостей между требованиями и способ их учета при решении задачи следующего релиза. Для построения Парето-фронта используются эвристические методы, рассмотрены ограничения их применения. Разработана структура системы поддержки принятия решений для задачи следующего релиза.