Математичні моделі задач побудови замкнених маршрутів на транспортній мережі - Морозов, А.В. (Штучний інтелект, 2015)
В статье предлагается классификация фундаментальных задач построения замкнутых маршрутов на полных и неполных графах. Рассматриваются обобщения и частные случаи задачи коммивояжера и задачи о почтальоне. Анализируются связи между задачами и формулируются их математические модели. У статті пропонується класифікація фундаментальних задач побудови замкнених маршрутів на повних і неповних графах. Розглядаються узагальнення і окремі випадки задачі комівояжера і задач про листоношу. Аналізуються зв'язки між задачами і формулюються їхні математичні моделі. The paper proposes a classification of the fundamental tasks of building closed routes to complete and incomplete graphs. Generalizations and special cases of the traveling salesman problem and the problem of the postman are discussed. Links between tasks and formulate their mathematical models are analyzed.