Двофазовий меметичний алгоритм забезпечення групової анонімності даних - Тавров, Д.Ю.; Чертов, О.Р. (Штучний інтелект, 2015)
У статті розглянуто задачу забезпечення групової анонімності, запропоновано модифікацію меметичного алгоритму її розв’язання, яка передбачає його виконання у дві фази, що дозволяє поліпшити якість розв’язків. Застосування алгоритму продемонстровано за допомогою прикладу на основі реальних даних. In the article, a task of providing group anonymity is discussed. A modification of the memetic algorithm for solving it is presented. The modification implies carrying the algorithm out in two phases, which enables us to obtain higher quality solutions. Application of the algorithm is illustrated with a real data based example. В статье рассматривается задача обеспечения групповой анонимности, предлагается модификация меметического алгоритма ее решения, предусматривающая его исполнение в две фазы, что позволяет улучшить качество решений. Применение алгоритма демонстрируется с помощью примера на основе реальных данных.