Знакові комбінаторні простори та штучний інтелект - Тимофієва, Н.К. (Штучний інтелект, 2015)
У статті описано знакові комбінаторні простори, які існують у двох станах: спокої (згорнутому), який задається знаком, та динаміці (розгорнутому), який розгортається зі згорнутого. Точками цих просторів є комбінаторні конфігурації різних типів. Показано, що уведені аксіоми справедливі для біологічних, інформаційних, мовленнєвих просторів, які мають місце в штучному інтелекті. In the article are described a significant combinatorial spaces that exist in two states: tranquility (convolute), which is given by the sign, and dynamics (deployed), which deployed from convolute. The points of these spaces are combinatorial configurations different types. It is shown that the axioms introduced fair for biological, information, broadcasting spaces that take place in artificial intelligence. В статье описаны знаковые комбинаторные пространства, которые существуют в двух состояниях: покое (свернутом), который задается знаком, и динамике (развернутом), который разворачивается из свернутого. Точками этих пространств являются комбинаторные конфигурации разных типов. Показано, что введенные аксиомы справедливы для биологических, информационных, речевых пространств, которые имеют место в искусственном интеллекте.