Проблема реституції церковного майна - Рибачук, М.; Білоус, О. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2003)
Розвиток демократичних процесів в Україні, становлення правової держави актуалізували проблему реституції (лат. res-titutio – відновлення) церковного майна. Комплексне вирішення цього непростого питання безперечно сприятиме гармонізації стосунків між церквою й державою, послабленню суспільної напруги.