Система аналізу кореферентних зв’язків у текстах - Марченко, О.О. (Штучний інтелект, 2015)
У статті описана побудована система аналізу кореферентних зв’язків у текстах природною мовою. У роботі були реалізовані два алгоритмічні підходи для моделювання кореферентних відношень тексту та машинного навчання системи визначення та аналізу зв’язків – із застосуванням методу максимальної ентропії та з використанням методу опорних векторів. В статье описана разработанная система анализа кореферентных связей в текстах на естественном языке. В работе были реализованы два алгоритмических подхода для моделирования кореферентных отношений в тексте и машинного обучения системы определения и анализа связей – с применением метода максимальной энтропии и с использованием метода опорных векторов. The article describes a developed system for co-reference analysis of natural language texts. Two algorithmic approaches for modeling coreferential relations in natural language texts and for training the system for determination and analysis of relationships – Maximum Entropy and Support Vector Machine were used.