Методы создания электронных атласов устойчивого развития регионов в сети Internet - Качанов, А.В.; Сарычева, Л.В.; Сергеева, Е.Л. (Штучний інтелект, 2015)
Предложен новый подход к автоматическому поиску данных для электронных атласов устойчивого развития регионов, базирующийся на методах Data Mining и позволяющий находить в сети Интернет релевантные данные с использованием эталонных Web-документов. Разработана технология проектирования агентно-ориентированных интерфейсов для ГИС, основанная на применении мультиагентных систем и позволяющая автоматизировать наполнение и обновление баз данных электронных геоинформационных атласов. Запропоновано новий підхід до автоматичного пошуку даних для електронних атласів сталого розвитку регіонів, що базується на методах Data Mining і дозволяє знаходити в мережі Інтернет релевантні дані з використанням еталонних Web-документів. Розроблено технологію проектування агентно-орієнтованих інтерфейсів для ГІС, що базується на застосуванні мультиагентних систем і дозволяє автоматизувати наповнення і оновлення баз даних електронних геоінформаційних атласів. A new approach to automated data retrieval for electronic atlases of sustainable development of regions is presented. It is based on the Data Mining methods and allows to find relevant data in the Internet using reference Web-documents. The technology of agent-oriented interfaces designing for GIS is created. It is based on multi-agent systems application and allows automated filling and updating databases of electronic geoinformation atlases.