Підтримка прийняття рішень для диспетчера служб швидкого реагування за допомогою формалізованої моделі задачі класифікації надзвичайних ситуацій - Тітова, В.Ю. (Штучний інтелект, 2015)
У статті розглянуто задачу класифікації надзвичайних ситуацій. Визначено, що ця задача є важкоформалізованою. Для її вирішення запропоновано використання інтелектуальних методів, зокрема нечіткої нейронної мережі. В статье рассматривается задача классификации чрезвычайных ситуаций. Определено, что эта задача является трудноформализуемой. Для ее решения предложено использование интеллекту- альных методов, в частности нечеткой нейронной сети. The problem of emergency situations classification is considered in the article. Was determined that this problem is difficult formalized. Intellectual methods, in particular fuzzy neural network, was proposed for solving of this problem.