Інформаційна технологія діагностики онкологічних захворювань молочної залози на засадах нечіткої логіки - Тітова, А.Ю. (Штучний інтелект, 2016)
Представлено огляд сучасних систем діагностики онкологічних захворювань молочної залози (МЗ) на основі термографії. Розглянуто особливості функціонування термографа, вирішено задачу розробки структури та принципу роботи інформаційної технології діагностики онкологічних захворювань МЗ жінок на засадах нечіткої логіки. Сформовано алгоритми взаємодії програмних модулів інформаційної технології та їх функціонування під час аналізу характеристик термограм. The review of modern systems for the diagnosis of breast cancer (BC) based on thermography was represented. The features of functioning thermograph were considered, the task of developing the structure and working principle of information technology for the diagnosis of BC based on fuzzy logic was solved. The interaction algorithm of software modules an information technology and its functioning during the analysis of the characteristics of thermal image were formed.