Функция электрон-фононного взаимодействия в слоистом дихалькогениде 2Ha-TaSe₂ - Камарчук, Г.В.; Хоткевич, А.В.; Савицкий, А.В.; Molinie, P.; Leblanc, A.; Faulques, E. (Физика низких температур, 2009)
С помощью метода микроконтактной спектроскопии экспериментально исследован спектр электрон- фононного взаимодействия в слоистом квазидвумерном дихалькогениде 2Ha-TaSe₂. Измерения выполнены на гетероконтактах 2Ha-TaSe₂/Cu. Зарегистрированы микроконтактные спектры, отражающие эффекты электрон-фононного взаимодействия в спектральном режиме протекания тока и делокализации электронных состояний в области точечных контактов при малых импульсных длинах свободного пробега электронов. Впервые определена функция электрон-фононного взаимодействия в данном соединении. Хорошая воспроизводимость результатов подтверждена расчетами важных интегральных параметров электрон-фононной системы исследованного вещества. За допомогою методу мікроконтактної спектроскопії експериментально досліджено спектр електрон-фононної взаємодії в шаруватому квазідвовимірному діхалькогеніді 2Ha-TaSe₂. Вимірювання виконано на гетероконтактах 2Ha-TaSe₂/Cu. Зареєстровано мікроконтактні спектри, які відбивають ефекти електрон-фононної взаємодії в спектральному режимі протікання струму та делокалізації електронних станів в області точкових контактів при малих імпульсних довжинах вільного пробігу електронів. Вперше визначено функцію електрон-фононної взаємодії в даній сполуці. Добру відтворюваність результатів підтверджено розрахунками важливих інтегральних параметрів електрон-фононної системи дослідженої речовини. The electron–phonon interaction spectrum of the layered quasi-two-dimensional dichalcogenide 2Ha-TaSe₂ was investigated experimentally by using the point-contact spectroscopy method. The measurements were carried out on the 2Ha-TaSe₂/Cu heterocontacts. The recorded point-contact spectra exhibited the effects of electron–phonon interaction in the spectral regime of current flow and electron state delocalization in the point contacts area at small elastic mean free paths of electrons. The electron–phonon interaction function for this compound was determined for the first time. Good reproducibility of the results was confirmed by the calculations of fundamental integral parameters of the electron–phonon system of the substance under investigation.