Упорядочение в узкозонном магнитном металле с обменным взаимодействием - Орел, Е.С. (Физика низких температур, 2012)
Рассчитана температура магнитного упорядочения ΘC систем с двойным обменом в модели взаимодействующих спиновых волн. Проведен сравнительный анализ с расчетами в модели молекулярного поля и спин-волновой модели. Получен максимум температуры магнитного перехода ΘC при электронной
концентрации x = 0,35, что лучше согласуется с экспериментом (x = 0,33), чем расчеты ΘC в модели молекулярного поля и спин-волновой модели. Розраховано температуру магнітного впорядкування ΘC систем з подвійним обміном в моделі взаємодіючих спінових хвиль. Проведено порівняльний аналіз з розрахунками в моделі молекулярного поля і
спін-хвильової моделі. Отримано максимум температури магнітного переходу ΘC при електронній концентрації x = 0,35, що краще відповідає експерименту (x = 0,33), ніж розрахунки ΘC в моделі молекулярного поля та спін-хвильової моделі. The temperature of magnetic ordering ΘC of systems
with a double exchange is calculated by using the
model of interacting spin waves. A comparative analysis
is performed with the calculations by the model
of molecular field and the spin-wave one. A maximum
of the magnetic transition temperature ΘC is obtained
for electronic concentration x = 0.35, that agrees with
the experiment (x = 0.33) better than the calculations
of ΘC in the model of molecular field and the spinwave
one.