Основні міжнародно-правові принципи шаріату - Кушніренко, В. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2004)
У статті розглядаються питання відповідності шаріатської правової системи в контексті міждержавних відносин, одному з основних принципів сучасного міжнародного права – принципу незастосування сили чи погрози силою. Такого роду дослідження пов’язане з певними аспектами актуальної проблеми розвитку міжнародного права та удосконалення сучасних міжнародних відносин, співвідношенням і боротьбою в процесі глобалізації елементів сучасного і традиційного.