Реалізація принципу дискретно-імпульсного введення енергії при створенні нанотехнологій для харчової промисловості - Авдєєва, Л.Ю. (Наука та інновації, 2016)
Обґрунтовано доцільність використання принципу дискретно-імпульсного введення енергії для спрямованого
управління процесом утворення ліпідних наноструктур і промислового виробництва функціональних матеріалів з
ними для зниження енерговитрат і підвищення продуктивності процесів. Наведено приклад використання ліпідних
наноструктур для підвищення ефективності нового виду харчування спеціального дієтичного призначення. Обоснована целесообразность использования принципа дискретно-импульсного введения энергии для направленного управления процессом образования липидных
наноструктур и промышленного производства функциональных материалов с ними для снижения энергозатрат и
повышения производительности процессов. Приведен
пример использования липидных наноструктур для повышения эффективности нового вида питания специального диетического назначения. The expediency of using the principle of discrete-pulse
energy input in directional control of lipid nanostructures’
formation and industrial production of functional materials
with them in order to reduce energy consumption and
increase process productivity is grounded. The example of
using lipid nanostructures for improving a new type of food for special dietary purpose is presented.