Застосування методів аналізу та оцінки ризиків в діяльності вищого навчального закладу - Должанський, А.М.; Пройдак, Ю.С.; Ревенко, О.О. (Наука та інновації, 2016)
З урахуванням рекомендацій стандартів ISO 9001:2015 та ISO серії 31000 при застосуванні відомих методів аналізу суттєвих аспектів функціонування організації (PEST-аналіз, SWOT-аналіз, SNW-аналіз) ідентифіковано ризики у
діяльності університету (на прикладі Національної металургійної академії України). Оцінювання значущості цих ризиків з використанням системи FMEA дозволило визначити відповідні першочергові запобіжні заходи. С учетом рекомендаций стандартов ISO 9001:2015 и
ISO серии 31000 при использовании известных методов и
анализа существенных аспектов функционирования организации (PEST-анализ, SWOT-анализ, SNW-анализ)
идентифицированы риски в деятельности университета
(на примере Национальной металлургической академии Украины). Оценивание значимости этих рисков с использованием системы FMEA позволило определить соответствующие первоочередные предупредительные меры. On the advice of ISO 9001:2015 and ISO 31000 series
and the application of known methods for analysis of the
essential aspects of the organization functioning (PESTanalysis,
SWOT-analysis, SNW-analysis) risks in the university
activities (on the example of the National metallurgical
Academy of Ukraine) were identified. Assessment
of the significance of the risks using the FMEA-system allowed
determining the appropriate priority safety measures.