Інтелектуальний персональний суперкомп’ютер для розв’язування науково-технічних задач - Хіміч, О.М.; Молчанов, І.М.; Мова, В.І.; Ніколайчук, О.О.; Попов, О.В.; Чистякова, Т.В.; Яковлев, М.Ф.; Тульчинський, В.Г.; Ющенко, Р.А. (Наука та інновації, 2016)
Розроблено новий вітчизняний інтелектуальний персональний суперкомп’ютер гібридної архітектури Інпарком_pg,
призначений для математичного моделювання процесів в оборонній галузі, галузях машинобудування, будівництва
тощо. Створено інтелектуальне програмне забезпечення для автоматичного дослідження та розв’язування задач
обчислювальної математики з наближеними даними різної структури. Реалізовано прикладне програмне забезпечення для математичного моделювання задач у будівництві, електрозварюванні та процесах фільтрації. Разработан новый отечественный интеллектуальный
персональный суперкомпьютер гибридной архитектуры
Інпарком_pg, предназначенный для математического моделирования процессов в оборонной отрасли, отраслях
машиностроения, строительства и т.д. Создано интеллектуальное программное обеспечение для автоматического
исследования и решения задач вычислительной математики с приближенными данными различной структуры.
Реализовано прикладное программное обеспечение для
математического моделирования задач в строительстве, электросварке и процессах фильтрации. New domestic intellіgent personal supercomputer of hybrid
architecture Inparkom_pg for the mathematical modeling
of processes in the defense industry, engineering, construction,
etc. was developed. Intelligent software for the
automatic research and tasks of computational mathematics
with approximate data of different structures was designed.
Applied software to provide mathematical modeling
problems in construction, welding and filtration processes was implemented.