Автономний безполум’яний генератор тепла на основі каталітичного окиснення метану або пропан-бутанової суміші для опалення різних об’єктів, в тому числі в польових умовах - Стрижак, П.Є.; Соловйов, С.О.; Трипольський, А.І.; Кирієнко, П.І.; Столярчук, І.Л. (Наука та інновації, 2016)
Створено ефективний каталізатор на базі керамічного блокового носія стільникової структури з синтетичного кордієриту з низьким температурним коефіцієнтом лінійного розширення та розроблено безполум’яний генератор тепла на основі спалювання метану або пропан-бутанової суміші. Результати лабораторних та стендових випробувань показали, що автономні безполум’яні генератори тепла за ефективністю роботи не поступаються зарубіжним аналогам.
Налагоджено виробництво автономних безполум’яних каталітичних генераторів тепла та каталізаторів для них. Создан эффективный катализатор на базе керамического блокового носителя сотовой структуры из синтетического кордиерита с низким температурным коэффициентом
линейного расширения и разработан беспламенный генератор тепла на основе сгорания метана или пропан-бутановой смеси. Результаты лабораторных и стендовых испытаний показали, что предлагаемые генераторы тепла по эффективности роботы не уступают зарубежным аналогам.
Налажено производство автономных беспламенных каталитических генераторов тепла и катализаторов для них. An effective catalyst based on ceramic block support with
honeycomb structure made of synthetic cordierite with low
coefficient of temperature linear expansion has been developed.
Flameless heat generator based on oxidation of methane
or propane-butane mixture has been designed. Laboratory
and bench testing revealed that the effectiveness of the
generators is identical to foreign analogues. The production
of self-sustained flameless heat catalytic generators and the catalysts have been adjusted.