Термоелектричний прилад "АЛТЕК-7012" для охолодження голови людини - Анатичук, Л.І.; Книшов, Г.В.; Крикунов, О.А.; Кобилянський, Р.Р.; Тюменцев, В.А.; Москалик, І.А. (Наука та інновації, 2016)
Наведено результати комп’ютерного моделювання теплофізичних процесів голови людини при заданих теплових
потоках на її поверхні. Виявлено недоліки існуючих комп’ютерних моделей голови людини та запропоновано шляхи
їх вдосконалення. Розроблено конструкцію та виготовлено експериментальний зразок термоелектричного приладу
«АЛТЕК-7012» для охолодження голови людини. Прилад перспективний для гіпотермії головного мозку людини. Приведены результаты компьютерного моделирования теплофизических процессов головы человека при
заданных тепловых потоках на ее поверхности. лены недостатки существующих компьютерных моделей головы человека и предложены пути их совершенствования. Изготовлен экспериментальный образец термоэлектрического устройства «АЛТЕК-7012»
для охлаждения головы человека. Прибор перспективный для гипотермии головного мозга человека. The paper presents the results of computer simulation of
thermophysical processes in human head under given heat
fluxes on its surface. The disadvantages of the existing
physical models of human head are revealed and the ways for
their improvement are proposed. With regard to computer
simulation results, an experimental sample of thermoelectric
device for human head cooling «ALTEC-7012» which is
promising for human brain hypothermia has been designed and manufactured.