Створення концентратів з відходів збагачення окислених залізних руд з використанням перетворення їх магнітних характеристик та подальшої магнітної сепарації - Пономаренко, О.М.; Брик, О.Б.; Дудченко, Н.О. (Наука та інновації, 2016)
Визначено технологічні показники концентратів, що були отримані за розробленими підходами збагачення, а також за традиційними методами. Показано, що характеристики концентратів, отриманих за допомогою розроблених підходів, більш високі, ніж отриманих за допомогою традиційних методів. При цьому концентрація заліза в концентраті складала 70,6 та 65,42 % відповідно, а втрати заліза у хвостах 2,9 та 22,02 % відповідно. Определены технологические показатели концентратов, полученных с помощью разработанных методов обогащения, а также по традиционным методам. Показано, что характеристики концентратов, полученных с помощью разработанных подходов, выше, чем полученных с помощью традиционных подходов, при этом концентрация железа в концентрате составляла 70,6 и 65,42 % соответственно, а потери железа в хвостах 2,9 и 22,02 % соответственно. Technological parameters of concentrates obtained using developed approaches and conventional methods of beneficiation were determined. It was shown, that parameters of concentrates obtained by developed approaches, are higher than those obtained by conventional methods, wherein, iron concentration in concentrate was 70.6 and 65.42%, respectively, and iron losses in tailings were 2.9 and 22.02%, respectively.