Технологія зниження викидів оксидів азоту при факельному спалюванні вугілля - Дунаєвська, Н.І.; Нехамін, М.М.; Бондзик, Д.Л. (Наука та інновації, 2016)
Для оцінки ефективності впливу термохімічної підготовки антрациту на утворення оксидів азоту була створена тривимірна числова модель частини паливні котла ТПП-210А для стандартних і модифікованих пальників. Результати розрахунків показали зниження концентрації оксидів азоту по всій висоті паливні при зменшенні ступеню недопалювання вугілля для модифікованих пальників у порівнянні зі стандартними пальниками. Для оценки эффективности влияния термохимической подготовки антрацита на образование окислов азота была создана трехмерная числовая модель части топки котла ТПП-210А для стандартных и модифицированных горелок. Результаты расчетов показали снижение концентрации окислов азота по всей высоте топки при уменьшении степени недожога угля для модифицированных горелок по сравнению со стандартными горелками. To assess the effectiveness of the influence of thermochemical preparation of anthracite on the formation of nitrogen oxides the three-dimensional numerical model of the TPP-210A boiler`s furnace for standard and modified burners was created. The calculation results are shown the decrease of NOx concentration across the height of the furnace and reduce of the unburnt coal for the modified burners in comparison with standard ones.