Інформаційна система Web of Sciences: дзеркало чи інструмент? - Діденко, Ю.В.; Радченко, А.І.; Коваль, Н.В. (Наука та інновації, 2016)
Коротко охарактеризовано ступінь присутності та «видимості» наукових статей українських вчених у базі даних Web of Science Сore Сollection. Огляд здійснено для категорії «Наукова стаття» у вибірці «Україна». Основну увагу приділено періоду 1991–2016 рр. Означено основні причини низької «видимості» вітчизняних наукових публікацій у цій базі. Запропоновано початкові кроки для вирішення проблемних питань. Кратко охарактеризована степень присутствия и «видимости» научных статей украинских ученых в базе данных Web of Scіence Сore Сollectіon. Обзор осуществлен для категории «Научная статья» в выборке «Украина». Основное внимание уделено периоду 1991—2016 гг. Обозначены основные причины низкой «видимости» отечественных научных публикаций в этой базе. Предложены начальные шаги для решения проблемных вопросов. The degree of presence and «visibility» of scientific articles of Ukrainian scientists in the database Web of Science Core Collection is briefly described. Survey is conducted for the category «scientific article» in the category «Ukraine ». The focus is on the 1991—2016 period. The main causes of low «visibility» of national publications in this database are determined. Initial steps to address the problems are proposed.