Электронная структура углеродной нанотрубки (12,0), инкапсулированной кристаллическим калием - Бутько, В.Г.; Гусев, А.А.; Шевцова, Т.Н.; Пашкевич, Ю.Г. (Физика низких температур, 2009)
Методами теории функционала плотности выполнены расчеты зонной структуры углеродной нанотрубки типа "зигзаг" (12,0), как идеальной, так и заполненной одномерным тетрагональным кристаллическим калием. Расчеты проведены с учетом оптимизации параметров структуры. Показано, что, в отличие от случая нанотрубки с одномерной цепочкой калия, проводит не только поверхность нанотрубки, но и ее металлическая сердцевина. Методами теорії функціонала щільності виконано розрахунки зонної структури вуглецевої нанотрубки типу «зигзаг» (12,0), як ідеальної, так і заповненої одновимірним тетрагональним кристалічним калієм. Розрахунки проведено з урахуванням оптимізації параметрів структури. Показано, що, на відміну від випадку нанотрубки з одновимірним ланцюжком калію, проводить не лише поверхня нанотрубки, але і її металічна серцевина. The band structure calculations of pure and crystalline potassium-encapsulated «zigzag» type (12,0) carbon nanotubes have been performed by the density functional theory approach. The calculations are carried out with taking into account the optimization of nanotubes parameters. It is shown that not only a nanotube surface, but a metallic core, as well is conductive unlike tubes encapsulated with a potassium linear chain.