195 років історії Миколаївської обсерваторії: події і люди - Шульга, О.В.; Янишевська, Л.М. (Наука та інновації, 2017)
Викладено основні етапи історії Миколаївської астрономічної обсерваторії. Представлені основні результати діяльності установи: створені каталоги положень зір, великих і малих планет Сонячної системи, космічних об’єктів на
навколоземних орбітах. Надана інформація про якісний і кількісний склад обсерваторії, співпрацю з обсерваторіями
України і зарубіжних країн, а також про значні проекти, виконані в обсерваторії. Изложены основные этапы истории Николаевской астрономической обсерватории. Представлены основные результаты деятельности учреждения: созданы каталоги положений звезд, больших и малых планет Солнечной системы, космических объектов на околоземных орбитах.
Дана информация о качественном и количественном составе обсерватории, о сотрудничестве с обсерваториями
Украины и зарубежных стран, а также о значительных
проектах, выполненных в обсерватории. The basic stages of the history of the Mykolaiv Astronomical
Observatory are shown. The main results of the
Observatory activities are presented by the catalogs of star
positions, major and minor planets in the Solar system,
space objects in the Earth orbit. The information on the
qualitative and quantitative structure of the Observatory,
cooperation with the observatories of Ukraine and foreign
countries as well as major projects carried out in the Observatory is provided.