Спостереження штучних супутників Землі з використанням комплексу телескопів НДІ "МАО" - Сибірякова, Є.С.; Шульга, О.В.; Вовк, В.С.; Калюжний, М.П.; Бушуєв, Ф.І.; Куліченко, М.О.; Халолєй, М.І.; Чернозуб, В.М. (Наука та інновації, 2017)
Розроблено спеціальні методи, засоби та програмне забезпечення для спостережень та обробки результатів спостережень космічних об’єктів. Основним методом, який використовується для спостережень штучних космічних
об’єктів, є комбінований метод, який полягає в роздільному накопиченні зображень з опорними зірками та штучними
об’єктами. Метод використовується для спостережень штучних об’єктів на всіх типах орбіт. Разработаны и используются специальные методы, средства и программное обеспечение для наблюдений и обработки результатов наблюдений космических объектов. Основным методом, который используется для наблюдений
искусственных космических объектов, является комбинированный метод, который заключается в раздельном накоплении изображений с опорными звездами и искусственными объектами. Метод используется для наблюдений
искусственных спутников на всех типах орбит. Special methods, means and software for cosmic objects’
observation and processing of obtained results were developed.
Combined method, which consists in separated accumulation
of images of reference stars and artificial objects, is
the main method used in observations of artificial cosmic objects.
It is used for observations of artificial objects at all types of orbits.