Магнитные и тепловые свойства нанокомпозитного соединения GdNiO₃ - Дмитриев, В.М.; Хацько, Е.Н.; Терехов, А.В.; Рыкова, А.И.; Черный, А.С.; Кондрашев, Д.С.; Zaleski, A.; Mydlarz, T.; Шевченко, А.Д.; Уваров, В.Н. (Физика низких температур, 2009)
Исследованы температурные и полевые зависимости намагниченности нанокомпозитного соединения GdNiO₃ в интервале температур 0,5-150 К в магнитных полях до 14 Тл. Также исследованы температурные зависимости теплоемкости в магнитных полях до 9 Тл. Обнаружены аномалии статической восприимчивости, теплоемкости и динамической намагниченности при температурах 0,7, 1,6 и 13 К соответственно, Обнаруженные аномалии связываются с магнитными фазовыми переходами. Досліджено температурні та польові залежності намагніченості нанокомпозитної сполуки
GdNiO₃ в інтервалі температур 0,5–150 К в магнітних полях до 14 Тл. Також досліджено температурні
залежності теплоємності в магнітних полях до 9 Тл. Виявлено аномалії статичної сприйнятливості,
теплоємності і динамічнї намагніченості при температурах 0,7, 1,6 та 13 К відповідно. Виявлені аномалії пов’язуються з магнітними фазовими переходами. The temperature and field dependences of magnetization
of the nanocomposite compound GdNiO₃
were investigated in the temperature range 0.5–150 K
at magnetic fields up to 14 T. The temperature dependences
of specific heat at magnetic fields up to
9 T were investigated too. Anomalies of static susceptibility,
specific heat, and dynamic magnetization
were detected at 0.7, 1.6 , and 13 K, respectively.
These anomalies are associated with
magnetic phase transitions.