Система інформаційного сповіщення для залізничних переїздів «Благовіст» - Федухін, О.В.; Лутов, С.Д.; Муха, А.А.; Сеспедес Гарсія, Н.В.; Гедз, О.В. (Наука та інновації, 2017)
Висвітлено проблему створення безпеки руху на залізничних переїздах. Розглянуто підхід, що базується на підвищенні рівня інформованості водіїв за допомогою сучасних засобів автоматики, обчислювальної техніки та зв'язку, наведено опис системи інформаційного сповіщення для залізничних переїздів серії «Благовіст». Освещена проблема обеспечения безопасности движения на железнодорожных переездах. Рассмотрен поход, основанный на повышении уровня информированности водителей с помощью современных средств автоматики, вычислительной техники и связи, приводится
описание системы информационного оповещения для железнодорожных переездов серии «Благовест». The article deals with traffic safety at ground railway
crossings. An approach based on raising driver awareness
via modern means of automation, computation, and communication
has been considered. Blagovist information
warning system for the railway crossings has been described.