Розробка апаратного та програмного забезпечення системи дистанційного контролю геометричних параметрів колісних пар залізничних вагонів - Шаповалов, Є.В.; Коляда, В.О.; Топчев, Д.Д.; Луценко, Н.Ф.; Мангольд, А.М. (Наука та інновації, 2017)
Розроблено апаратно-програмний комплекс технічних засобів системи дистанційного контролю геометричних
параметрів колісних пар залізничних вагонів. Система призначена для безконтактного сканування профілів робочих
поверхонь коліс та автоматичного оцінювання технічного стану колісних пар під час руху потягів. Впровадження отриманих науково-технічних результатів у вагонне господарство залізниць дозволить суттєво покращити якісні і кількісні показники контролю параметрів зношеності вагонних коліс та надасть змогу підвищити безпеку руху за рахунок своєчасного виявлення небезпечних дефектів колісних пар. Разработан аппаратно-программный комплекс технических средств системы дистанционного контроля геометрических параметров колесных пар железнодорожных вагонов. Система предназначена для бесконтактного
сканирования профилей рабочих поверхностей колес и
автоматической оценки технического состояния колесных
пар во время движения поездов. Внедрение полученных
научно-технических результатов в вагонное хозяйство железных дорог позволит существенно улучшить качественные и количественные показатели контроля параметров износа вагонных колес и даст возможность повысить безопасность движения за счет своевременного обнаружения опасных дефектов колесных пар. A hardware-software complex for the system of remote
control of geometrical parameters of railcar wheelsets has
been developed. The system is designed for non-contact
scanning of wheel working surface profiles and automatic
evaluation of wheelset technical condition during the train
movement. The application of results to the railways carriage
facilities will significantly improve the qualitative and quantitative
control of wear parameters and will raise traffic safety
due to timely detection of wheelset dangerous defects.