Дослідження проблем зайнятості та соціальноiтрудових відносин у Тернопільському національному економічному університеті - Галицький, В.М.; Петрова, Т.П. (Інститут демографії та соціальних досліджень НАН України, 2006)
2006 рік для Тернопільського національного економічного університету (ТНЕУ) позначений достойним ювілеєм – 40-річчям з дня заснування. Напередодні свого ювілею, у 2005 році університет у черговий раз підтвердив свій високий статус – за рейтингом серед вищих навчальних закладів України економічного профілю він посів друге місце і сімнадцяте – серед усіх вищих навчальних закладів державної форми власності. Тому цілком заслужено Указом Президента України йому було присвоєно статус національного. І в цей день Президент України В. А. Ющенко, випускник Тернопільського фінансово-економічного інституту 1975 р. (сьогодні Національний Економічний Університет) особисто привітав працівників Alma mater зі святом. Ювілей став винятковою нагодою оцінити здобутки і визначити перспективи на майбутнє, зокрема в сфері дослідження зайнятості та соціально-трудових відносин.