Інституту “Житомирагропроект” – 20 років - Михайленко, В.А. (Інститут демографії та соціальних досліджень НАН України, 2006)
Інститут “Житомирагропроект” створений у 1986 році на базі філіалів республіканських проектних інститутів “Укрколгосппроект”, “Укррадгосппроект” та “Укрсільгосптехпроект” і став провідною в області багатопрофільною проектною організацією, що спеціалізується на проектуванні об’єктів сільськогосподарського, промислового, житлового та цивільного призначення. Інститут є територіальною організацією з проектування будов виробничої і соціальної сфери агропромислового комплексу.