Subdiagrams of Bratteli Diagrams Supporting Finite Invariant Measures - Bezuglyi, S.; Karpel, O.; Kwiatkowski, J. (Журнал математической физики, анализа, геометрии, 2015)
We study finite measures on Bratteli diagrams invariant with respect to the tail equivalence relation. Amongst the proved results on the finiteness of measure extension, we characterize the vertices of a Bratteli diagram that support an ergodic finite invariant measure. Изучены конечные меры на диаграммах Браттели, инвариантные относительно хвостового отношения эквивалентности. Среди доказанных результатов, касающихся конечности расширения меры, дана характеристика тех вершин диаграммы Браттели, которые относятся к носителю эргодической конечной инвариантной меры. Вивчаються скінченні міри на діаграмах Браттелі, інваріантні відносно хвостового відношення еквівалентності. Серед доведених результатів, що стосуються скінченності розширення міри, надано характеристику тим вершинам діаграми Браттелі, які відносяться до носія ергодичної скінченної інваріантної міри.