Coupling parameter for low-temperature plasma with condensed phase - Vishnyakov, V.I.; Dragan, G.S. (Condensed Matter Physics, 2007)
The conditions of formation of ordered structures in low-temperature plasma with the condensed disperse
phase are studied. Various modifications of the coupling parameter for polydisperse systems of condensed
grains are proposed. Дослiджено межi застосування параметра неiдеальностi та його вираз для опису фазових переходiв в упорядкованих структурах заряджених конденсованих часток в плазмi з конденсованою дисперсною фазою. Показана доцiльнiсть використання виразу для параметру неiдеальностi iз застосуванням значення потенцiалу на границi комiрки Вiгнера-Зейтца, отриманого з розв’язку електростатичної задачi, що вiдповiдає виду i складу плазми. Отримано вираз параметра неiдеальностi для полiдисперсної конденсованої фази з електростатичною енергiєю мiжфазної взаємодiї у виглядi добутку узагальненого потенцiалу плазми i об’ємного заряду газової фази плазми в дебаєвськiй сферi.