Магнитосопротивление наноуглеродных материалов на основе углеродных нанотрубок - Лень, Т.А.; Мацуй, Л.Ю.; Овсиенко, И.В.; Прилуцкий, Ю.И.; Андриевский, В.В.; Беркутов, И.Б.; Гречнев, Г.Е.; Колесниченко, Ю.А. (Физика низких температур, 2011)
Представлены результаты экспериментальных исследований магнитосопротивления наноуглеродного материала (НУМ), содержащего углеродные нанотрубки, в магнитном поле до 5 Тл и температуре до 0,54 К. Полученные экспериментальные кривые магнитосопротивления НУМ удовлетворительно описываются в рамках эффекта сжатия волновой функции локализованного состояния в магнитном поле и спин-поляризационного механизма. Представлено результати експериментальних досліджень магнітоопору нановуглецевого матеріалу (НВМ), що містить вуглецеві нанотрубки, у магнітному полі до 5 Тл та температурі до 0,54 К. Отримані експериментальні криві магнітоопору НВМ задовільно описуються в рамках ефекту стиснення хвильової функції локалізованого стану в магнітному полі та спін-поляризаційного механізму. The experimental data on magnetoresistance of carbon nanotube — based nanocarbon materials (NCM) in magnetic fields up to 5 T and at temperatures down to 0.54 K are considered. The experimental curves of magnetoresistance NCM obtained are adequately described in terms of both the effect of compression of wave function of localized state in magnetic field and the spin-polarized mechanism.