Кампат в терапії хронічної лімфоцитарної лейкемії: досягнення і перспективи - Крячок, І.А. (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2010)
У цьому огляді узагальнені дані щодо досвіду застосування препарату нового класу для лікування хронічної лімфоцитарної лейкемії — моноклональних антитіл до СD52, препарату алемтузумаб (Кампат). Проведено огляд рандомізованих клінічних досліджень з вивчення ефективності та безпеки Кампату, представлено аналіз можливостей застосування препарату при різних клінічних ситуаціях, а саме — при рефрактерності та рецидиві захворювання, у ролі консолідації ремісії та як терапії 1-ї лінії лікування. Проаналізовано світовий досвід застосування препарату при внутрішньовенному та підшкірному шляхах введення. This review summarizes data on the experiences of a new class of drugs for the treatment of chronic lymphocytic leukemia — mAbs to the SD52, the drug Alemtuzumab (Campath). A review of randomized clinical studies on efficacy and safety of Campath, an analysis of the possible application of the drug in different clinical situations — in refractory and relapse of the disease, as consolidation of remission and as first-line treatment. The world experience of the intravenous and subcutaneous routes of drug’s administration.