Експресія протеїнкіназ D1 і D2 у пухлинних клітинах хворих на рак молочної залози - Шлапацька, Л.М.; Захарова, І.А.; Міхалап, С.В.; Ковалевська, Л.М.; Бердова, Г.Г.; Юрченко, О.В.; Налєскіна, Л.А.; Сидоренко, С.П. (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2008)
У роботі вперше вивчено рівень експресії кіназ PKD1 і PKD2 (PKD1/2) та їх аутофосфорилювання/активації (рPKD1/2) в пухлинних клітинах 40 хворих на рак молочної залози (РМЗ) з урахуванням гістологічного типу пухлини, ступеня злоякісності, віку хворих та стадії захворювання. Встановлено, що варіабельність числа клітин хворих на РМЗ, які експресують рPKD1/2, на відміну від кількості PKD1/2+-клітин, залежить від гістологічного типу та ступеня диференціації пухлин. Не виявлено кореляцію між рівнем активації PKD1/2 та показниками експресії Р-глiкопротеїна, а також ядерного антигену проліферуючих клітин, що визначається моноклональними антитілами ІПО-38. For the first time the level of PKD1 and PKD2 (PKD1/2) expression and autophosphorylation/ activation was evaluated in tumor cells of 40 patients with histologically graded breast cancer. It was shown that the number of tumor cells with autophosphorylated PKD1/2, unlike PKD1/2 positive cells, depends on histological type and grade of tumors. However, we did not found the correlation between the levels of PKD1/2 activation and expression of P-glycoprotein and also antigen of proliferating cells IPO-38.