Особенности электронной структуры слоистых сверхпроводников RNi₂B₂C, RFe₄Al₈ и FeSe - Логоша, А.В.; Гречнев, Г.В.; Лёгенькая, А.А.; Панфилов, А.С. (Физика низких температур, 2014)
Проведены расчеты из первых принципов электронной структуры и ряда термодинамических характеристик слоистых магнитных сверхпроводников систем RNi₂B₂C, RFe₄Al₈ и FeSe в нормальной фазе. Выполнен анализ электронных состояний и взаимодействий, ответственных за электронные, структурные и магнитные свойства исследуемых систем. Проведено розрахунки з перших принципiв електронної структури та ряду термодинамiчних характеристик шаруватих магнiтних надпровiдникiв систем RNi₂B₂C, RFe₄Al₈ и FeSe в нормальному стані. Проведено аналiз електронних станiв та взаємодiй, що вiдповiдають за електроннi, структурнi та магнiтнi властивостi дослiджуваних систем. The first-principles calculations of electronic structure and a number of thermodynamical characteristics were performed for layered magnetic superconducting systems RNi₂B₂C, RFe₄Al₈ and FeSe in the normal state. The analysis of electronic states and interactions responsible for the structural and magnetic properties of the investigated systems was carried out.