Особливості експресії білків 53, Bcl-2 та рецепторних тирозинкіназ у пухлинах хворих на рак шлунка - Лук’янова, Н.Ю.; Базась, В.М.; Галахін, К.О. (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2009)
Проведено імуногістохімічне дослідження експресії білків-
регуляторів апоптозу (p53, Bcl-2) та рецепторних тирозинкіназ (EGFR,
Her2/neu) у 150 пухлинах хворих на рак шлунка. Встановлено, що рівень
експресії досліджених маркерів корелює з гістологічним типом пухлини,
наявністю регіонарних метастазів, ступенем ураження стінок шлунка,
стадією хвороби та тривалістю життя хворих. The paper presents findings of an immunohistochemical
analysis of the expression of apoptosis
regulating proteins (p53, Bcl-2) and receptor tyrosine
kinase (EGFR, Her2/neu) in 150 stomach tumors. The
level of expression of the markers analyzed is shown to
correlate with the tumor’s histological type, presence of
regional metastases, degree of involvement of the stomach
walls, stage of disease and the patient’s lifespan.