Прогностичне значення циклооксигенази-2 у хворих на рак шийки матки - Гончарук, І.В.; Воробйова, Л.І.; Лук’янова, Н.Ю.; Чехун, В.Ф. (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2009)
Проведене імуногістохімічне визначення ферменту циклоокси-
геназа-2 (СОХ-2) у пухлинах хворих на рак шийки матки (РШМ). Встановлено, що достовірне зниження показників загальної та безрецидивної
виживаності хворих на РШМ незалежно від клініко-морфологічних
параметрів пухлин асоціюється з підвищеною експресією МОХ-2 у пухлинних клітинах. Це дає підстави вважати, що СОХ-2 є незалежним прогностичним фактором. Immunohistochemical detection of
cyclooxygenase-2 (СОХ-2) in cervix cancer (CC)
patients showed that a significant increase in the
overall and relapse-free survival rates in CC patients,
regardless of clinical/morphological characteristics
is associated with increased expression of CОХ-2
in tumor cells. This suggests that СОХ-2 may be an
independent prognostic factor.