Прогностичне значення аномалій хромосом при гострій мієлоїдній лейкемії у дитячому віці - Андреєва, С.В.; Кавардакова, Н.В.; Дроздова, В.Д. (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2009)
Представлені результати цитогенетичних досліджень лейкемічних
клітин у 75 дітей із уперше встановленим діагнозом гострої мієлоїдної лейкемії. На основі клініко-гематологічних досліджень визначено, що характеристика хромосомних перебудов виступає незалежним прогностичним критерієм, який доповнює оцінку злоякісності процесу, корелює з результатами
безподійної виживаності хворих у стані ремісії. Доведена найбільша невизначеність цитогенетичної групи проміжного прогнозу внаслідок чисельності різнопланових невдач терапії. Results of cytogenetic investigation of
leukemic cells in 75 children with acute myeloid leukemia
were presented. On the basis of clinico-hematological
investigations were determined, that chomosomal
rearrangements had independent prognostic criteria,
which adding neoplasia process estimation, correlation
with resutls of event free survival in remission. The
greatest vagueness of intermediate cytogenetic prognostic
group on account of numerous therapeutic failure.