Позитивна селекція CD34+-клітин та аутологічна трансплантація очищених периферичних гемопоетичних попередників після високодозової хіміотерапії у хворих на злоякісні пухлини - Клименко, С.В.; Базика, Д.А.; Коренькова, І.С.; Караманешт, Є.Є.; Голярник, Н.А.; Абраменко, І.В.; Беляєва, Н.В.; Балан, В.В.; Чуйський, В.Г.; Хоменко, В.І.; Бебешко, В.Г. (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2009)
Високодозова хіміотерапія з аутологічною трансплантацією стовбурових клітин є важливим методом лікування пацієнтів із онкологічними
захворюваннями. Контамінація трансплантата стовбурових клітин
клітинами пухлини може призводити до розвитку рецидиву, тому розробка
технологій очистки від патологічних елементів може покращити результати лікування. У статті обговорюється перший досвід в Україні селекції
з використанням системи магнетично-активованого сортування клітин
(CliniMACS) та трансплантації очищеної CD34+-фракції периферичних
гемопоетичних попередників після високодозової хіміотерапії. High dose chemotherapy with autologous
stem cells transplantation is an inportant therapeutic
modality for the patients with oncological disorders.
Since stem cells contamination by tumor cells might
contribute to relapse, development of tumor cells purging
technique could improve the clinical outcome. Here, we
describe the first experience in Ukraine of selection using
magnetic-activated cells sorting system (CliniMACS) and
transplantation of purified autologous CD34+ fraction of
hematopoietic cells following high dose chemotherapy.