База даних «Особливості функціонального онкогеному» як основа сучасної діагностики і лікування хворих зі злоякісними пухлинами. Повідомлення 1 - Чехун, В.Ф.; Бучинська, Л.Г.; Глущенко, Н.М.; Соляник, Г.І.; Сидоренко, С.П.; Бабич, Ю.М. (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2009)
Представлено огляд основних інформаційно-пошукових ресурсів Internet, що використовуються в галузі біології та медицини, у тому числі онкології. Обґрунтована необхідність розробки структури та створення бази даних на засаді інтеграції характеристики генів, особливостей їх експресії на рівні мРНК та білка в нормальних та злоякісно трансформованих клітинах. Створення такої бази даних сприятиме удосконаленню диференційної діагностики пухлин різного генезу та оптимізації терапії хворих зі злоякісними пухлинами. The report includes the review of basic Internet Life science informatics resourses, used in the bio-medical field, especially in oncology. The database formation and development of its structure is based on gene features, their expression on the level of mRNA and protein in normal and malignant cells. This database will promote the improvement of tumor differential diagnostics and optimize therapy of patients with malignant tumors.