Методология решения проблемы устойчивого развития Крыма - Ивченко, В.А. (Навчально-науковий комплекс "Інститут прикладного системного аналізу" НТУУ "КПІ" МОН та НАН України, 2008)
Выполнена постановка задачи устойчивого развития полуострова Крым как сложной системы, содержащей подсистемы экономической, экологической и социальной природы. Для решения этой задачи предложена совокупность методов, основанных на применении метрики исследования устойчивого развития, процедур сценарного анализа и технологического предвидения. Виконано постановку задачі сталого розвитку півострова Крим як складної системи, що містить підсистеми екологічної та соціальної природи. Для розв’язання цієї задачі запропоновано сукупність методів на основі застосування метрики дослідження сталого розвитку, процедур сценарного аналізу та технологічного передбачення. A problem of sustainable development of the Crimea as a complex system containing subsystems of ecologic and social origin is considered. In order to solve the problem, a set of methods is proposed on the basis of using the metric of sustainable development investigation, procedure of scenario analysis and technology forecast.