Системная концепция повышения эффективности космического геомониторинга для решения задач природопользования - Федоровский, А.Д.; Боднар, Е.Н. (Навчально-науковий комплекс "Інститут прикладного системного аналізу" НТУУ "КПІ" МОН та НАН України, 2008)
Обосновывается системная концепция повышения эффективности космического геомониторинга на основе комплексного рассмотрения проблем природопользования с развитием космических систем дистанционного зондирования Земли. Обґрунтовується системна концепція підвищення ефективності космічного геомоніторингу на основі комплексного розгляду проблем природокористування з розвитком космічних систем дистанційного зондування Землі. A system concept of space geomonitoring efficiency enhancement is substantiated on the basis of integrated consideration of nature management and development of space systems for remote sensing of the Earth.