Экономика Украины в условиях глобализации: проблемы, противоречия и тенденции развития - Корнев, М.Н. (Інститут економіко-правових досліджень НАН України, 2008)
Многовекторная интеграция Украины в Мировую экономику требует детального анализа структуры национальных экономик развитых и развивающихся государств; тенденций и противоречий развития экономики Украины; сопоставимости основных параметров интеграции национальной экономики Украины с национальными экономиками других государств. Багатовекторна інтеграція України в Світову економіку потребує детальнішого аналізу структури національних економік розвинутих країн та країн що розвиваються; тенденцій та протиріч розвитку економіки України; порівнянності головних параметрів інтеграції національної економіки України з національними економіками інших держав.