Ліквідація греко-католицької церкви у Закарпатті, 1945–1949 рр.: ідеолого-пропагандистська складова - Капітан, Л. (Краєзнавство, 2012)
Висвітлено заходи радянської влади, роль державних засобів масової інформації щодо маніпуляцій громадською думкою повоєнного Закарпаття з метою ідеологічної підготовки обмеження впливу та ліквідації греко-католицької церкви. Автор проаналізував особливості цієї складової політики сталінського
режиму в складному з точки зору конфесійності краї. Освещены меры властей, роль средств массовой информации относительно манипуляций общественным мнением послевоенного Закарпатья с целью идеологической подготовки ограничения влияния и ликвидации греко-католической церкви. Автор проанализировал особенности этой составляющей политики режима в сложном с точки зрения конфессиональности крае The authority’s measures, the role of mass media concerning the manipulation of public opinion of post-war
Transkarpathia aimed at the ideological preparation of infl uence limitation and liquidation of the Greek Catholic
Church have been elucidated. The peculiarities of the given component of regime’s police in the specifi c region
from the point of view of gave been analyzed by the author