Економіко-екологічна бізнес стратегія впровадження проектів з утилізації шахтного метану в Україні - Рябич, О.М. (Інститут економіко-правових досліджень НАН України, 2008)
Визначено сутність метану вугільних родовищ як одного з найважливіших чинників викидів парникових газів в атмосферне повітря. Проведено аналіз джерел викидів метану у вугільній промисловості. Розглянуто стан формування проектів спільного впровадження з утилізації шахтного метану в Україні згідно з Кіотським протоколом до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату. Запропоновано підходи до формування механізму впровадження проектів з утилізації шахтного метану з урахуванням останніх змін у законодавстві. Определена сущность метана угольных месторождений как одного из важнейших факторов выбросов парниковых газов в атмосферу. Проведен анализ источников выбросов метана в угольной промышленности. Рассмотрено состояние формирования проектов совместного осуществления по утилизации шахтного метана в Украине согласно Киотского протокола к Рамочной конвенции ООН об изменении климата. Предложены подходы к формированию механизма внедрения проектов по утилизации шахтного метана с учетом последних изменений в законодательстве.