Становище німецької етнічної спільноти на Луганщині у 20–30-ті рр. ХХ ст. - Климов, А.; Анпілогова, Т. (Краєзнавство, 2012)
Проведено аналіз політики радянської влади щодо населення німецьких колоній Луганщини.
Характеризується процес знищення національних районів і подальшої депортації німців Проведен анализ политики советской власти по отношениюк населениюнемецких колонийЛуганщины.
Характеризуется процесс ликвидации национальных районов и депортация немцев. The article is devoted about the policy of Soviet government to the population of German colonies in Luhansk
region. The process of liquidation of the national regions and deportation of the German colonists is characterized.