Фінансова безпека України в контексті інтеграційних процесів в банківській системі - Наумов, О.О. (Інститут економіко-правових досліджень НАН України, 2008)
Досліджуються як негативні так і позитивні аспекти надання вільного доступу до національної банківської системи для іноземних банків. Підкреслюється необхідність поступової та виваженої фінансової інтеграції банківського сектору. На базі наведених прикладів та висновків обґрунтовано пропозиції щодо необхідних законодавчих змін. Исследуются как негативные так и позитивные аспекты предоставления свободного доступа к национальной банковской системе для иностранных банков. Подчеркивается необходимость постепенной и взвешенной финансовой интеграции банковского сектора. На базе приведенных примеров и выводов обоснованы предложения относительно необходимых законодательных изменений.