Чернігів у ХІХ – на початку ХХ ст.: формування міського середовища - Острянко, А.; Аскерова, Л. (Краєзнавство, 2012)
У статті досліджено формування міського середовища Чернігова у ХІХ – на початку ХХ ст., зокрема проаналізовано становлення інфраструктури міста, формування вуличної мережі, освоєння міського
простору, схарактеризовано процес модернізації міста, зрушення у соціокультурній сфері. В статье исследовано формирование городской среды Чернигова в ХІХ – начале ХХ вв., в частности
проанализировано становление инфраструктуры города, формирование сети улиц, освоение городского
пространства, охарактеризован процесс модернизации города, изменения в социокультурной сфере. The forming of the urban environment in Chernihiv in the 19th – at the beginning of the 20th centuries is investigated
in the article, in particular the city infrastructure forming, the street network forming, and exploring the city area were
analyzed. The process of modernization and changes in social and cultural sphere of city life were characterized.